Gröt med blåbär, granatäpple och kokos

publicerat i Matlagnig;
Jag är ju som sagt en riktigt frukost människa finns inget stop på mig när jag äter frukost kan äta hur mycket som helst. Det senaste veckorna har jag börjat med att lägga till lite gröt i min frukost, känner att det mättar, lite iaf :)
Gröt har aldrig varit någon favorit för mig har nästan tvingat i mig det under julen bara för att jag vill äta lite plus att jag dränkt den med kanel, socker och mjölk. 
Men men nu har jag hittat ett litet recept som jag tycker är supergott,
 
Recept
 
1 dl Havregryn 
3 dl Vatten  
0,5 dl Blåbär  (efter eget tycke)
Kokos flingor
1/2 Granat äpple
1 Banan
 
Blanda havregryn med vatten och blåbär när det börjat koka upp skär du upp bananen i bitar och blandar i. När gröten är klar strö över kokosflingor och granatäpple. Granatäpplet är verkligen pricken över i, supergott:)
 
 
 
 
 
Ska försöka hitta fler alternativ till denna gröt med olika blandningar och smaker framöver:)

En dag i Uppsala

publicerat i Allmänt;
Herre vilket deprimerande väder det har varit idag, vaknade tidigt imorse av att regnet vräkte ner och så har det hållt på hela dagen lång. Känner mig fortfarande trött från helgen då det var full rulle ända från i fredags tog en vilodag idag då denna helg också kommer bestå av saker att göra från morgon till sen kväll.
 
 
 
 
Hamnade i Uppsala igår så jag passade på att turista lite i stan, var där mycket för några år sedan och då tyckte jag att den kändes ganska stor nu kändes den precis lika liten som Gävle. Letade efter massor av second hand och antik butiker men hittade bara några få som hade öppet när jag var där, tyvärr var dem jätte dåliga.
En sak jag tänkt på mycket på senaste tiden när jag börjat gå mycket i antik butiker är att dem som jobbar där är sjukt konstiga, inte alla men många. Igår sa hon i antikbutiken i Uppsala inte ens hej när jag kom in. Under tiden jag var inne i butiken kom det in flera människor hon sa inte hej till nån brydde sig inte om att hon hade kunder jätte konstigt. Jag kände direkt här vill jag absolut inte handla något även om jag hittat ngt jag vill ha..

Recept på Honungsmusli med kokos

publicerat i Bakning, Matlagnig;
Igår passade jag på att göra hemmagjord musli för första gången tänkte att det kan vara mysigt och ha till lördagens bruch, ska bli så mysigt :)
 
 
 
Här kommer receptet iaf. 
 
Honungsmusli med gojibär
 
Recept
 
2 msk rapsolja
6 msk flytande honung
1 tsk vaniljsocker
300 g havregryn
100 g flagad mandel
4 msk solrosfrön
3 msk sesamfrön
6 msk gojibär
4 msk kokosflingor men jag tog lite mer.
 
Värm ugnen till 150 grader. Blanda olja, honung och vaniljsocker i en skål. Lägg i alla de övriga ingredienserna utom de torkade gojibären och kokosflingorna. Bred ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och ställ i ugnen i 15 minuter. Tillsätt gojibär och kokosflingor och låt stå ytterligare 10 minuter. Låt svalna och förvara i burk med lock. 
 
 
Detta recept kommer från Jamie Olivers bok Nya mat för hela Året.
Verkligen superlätt att göra:)

Swedish House Mafia

publicerat i Allmänt;
 
 
Gahhh vad jag längtar till nästa helg då det är Swedish House Mafia på friends arena (kan det bli bättre). När vi bokade biljetter kring midsommar kändes det som en evighet till 24 november och jag förstod inte hur jag skulle kunna stå ut med denna väntan, och nu vips så är vi här. Tror det kommer bli galet rekomenderar verkligen alla som har möjlighet att gå och se dem göra det. Är ju som sagt bandets sista gemensamma spelning i Sverige skulle jag inte gå på denna skulle jag ångra mig livet ut... Jag hade dubbla biljetter så la ut på både facebook och blocket att jag sålde blev rent utsagt bombaderad av mejl och samtal redan 1 min efter att annonsen lades ut, då kan man säga att det är ett stort tryck då det finns hur mycket biljetter som helst kvar på blocket.
Ikväll är det även fotboll på Friends arena Sverige möter England ska bli sjukt roligt:)
 
 
 
Älskar att sitta på youtube och kolla på olika spelningar och videos får rysningar varje gång!
 
 

Smycken i färger och strass :)

publicerat i Mode;
Glömde ju bort att visa er smyckena som jag köpte för 2 veckor sedan när jag strosade runt i Gävle och hade tråkigt. Jag älskar modet som är för smycken nu. Överdrivet, färgglatt och paljetter så det står härliga till.
Igår var jag i skolan på en föreläsning för den nya kursen, missade den första och kommer missa den tredje också känns inte så bra, men men. Denna kurs kändes iaf ganska rolig för första gången, dock så är det slut på smekmånaden och nu kommer all litteratur att vara på engelska. Förstår inte hur jags ska klara det, då jag är kass på engelska. Har hört talas om någon typ av översättningspenna som man stryker över texten, den kanske kan vara ngt ska kolla upp det...

Några funderingar om livet!

publicerat i Inredning;
Nu är jag äntligen tillbaka efter en vecka med jobb och hemtenta.. Har inte hunnit med lilla bloggen alls förstår inte hur stora bloggare hinner blogga så ofta. I skolan har vi hittills haft 2 hemtentor denna termin och har precis börjat ett nytt moment där böckerna är på engelska känner att jag redan är körd på detta. Senaste hemtentan var supersvår... Men men.... Hoppas inte jag tråkar ut er alltför mycket men ibland har jag perioder med noll inspiration ibland går dem över snabbt och ibland håller de i sig hur länge som helst. Jag tror iaf att variation är det bästa, skola, träning, jobb, vänner och fritid måste varvas och tiden måste finnas för allt då mår jag som bäst. Jobbet eller skolan får inte ta över mitt liv då mår jag dåligt visst går det i perioder och vissa veckor blir det mer av det ena men försöker dela upp allt så gott det går. Har vissa vänner som typ bara pluggar eller bara jobbar och går hem och sover typ det blir som en ond cirkel som man inte märker av själv när man är i den, tillslut försvinner vänner och det sociala livet man nöjer sig med en tråkig vardag har själv varit iden fällan och det är det inte värt det, tro mig... Jag fick mig en stor funderare på livet i allmänhet när jag var på sjukhuset och såg många människor må dåligt och vara nära döden. Bland det hemskaste jag sätt. På något sätt så kände jag då hur otroligt mycket alla mina vänner och familj betyder för mig och hur viktigt det är att ha dem nära. Trodde aldrig alla skulle bry sig så mycket och vara så omtänksamma det är riktig vänskap, och jag skulle göra detsamma för er. Såg en ensam tjej i min ålder som låg där själv jag tyckte så synd om henne medan alla vi andra hade någon som var vid sin sida. Jag tänkte iaf att jag bestämde mig för att ändra på vissa saker i livet har dock inte genomfört alla men jag jobbar på det..
Träna regelbundet. Bara omringa mig av människor som gör mig glad. Prata oftare med mina vänner, ses vi inte på några dagar kan vi messa eller ringa. Sluta höra av mig till vänner som aldrig hör av sig till mig. ( Är så trött på att alltid vara den som ska styra upp allting när det gäller vissa i min umgänges krets.) Hallå jag har tröttnat.. Nästan aldrig tacka nej till typ en fest eller liknande. Det gör ingenting om jag tex jobbar helg eller har en tenta, några timmar kan jag offra och vara trött på jobbet någon gång ibland står jag ut med. Ha mer middagar och myskvällar med fina vänner. Alla som känner mig vet att jag älskar att ha bjudningar, blir dock inte allför ofta då det ofta tar sån tid att planera, men försöka göra ngt enkelt. Ta vara på dessa tre år som student och ha så roligt det bara går, det ska inte vara en börda att plugga som jag känner / känt!! När jag pluggat klart är jag 27 år och gammal liksom. Dessa punkter plus några fler men de behåller jag för mig själv :)

Mina Missoni fynd på Lindex

publicerat i Inredning;
Här kommer 2 bilder från min visit på Lindex i Gävle. Är helt slut idag vaknade kl 04:30 inatt och har varit vaken sedan dess, kom precis hem en sväng ska bara äta lite och sen springa iväg igen. Jag vill så gärna gå ut och se fotbollen ikväll får se om jag orkar. Jag köpte iaf en sjal från Missoni samarbetet plus lite smycken som jag visar senare.
Igår hade vi myskväll med pepparkakor, hade glömt bort hur gått det är jag åt upp ett paket själv. Annas är de bästa. :)