God natt

publicerat i Skönhet;
Börjar se slutet på baktunneln, äntligen:) Nu ska jag gå och lägga mig och somna till någon film på netflix! Passade på att börja packa lite inför imorgon.. Tog en liten bild på några av mina favoriter som jag ska använda:)) 
 Make up store, Essie, yls och antikt gammalt och nytt, enjoy... God natt och sov så gott på er :)

Hummer <3

publicerat i Allmänt;

Jag är såååå trött:( skulle plugga idag men har inte hunnit:( Står fortfarande och bakar inför morgondagen:) men jag älskar att baka synd att det tar sådan tid bara! Vi har precis ätit hummer det är bland det godaste jag vet efter kräftor mums säger jag bara. Idag blev jag föresten ägare till en ny kamera, Jippi som jag längtat! Ska visa er senare. Ne nu måste jag återgå till bakandet. Visar inte några bilder på baket idag då det är hemligt :)

Göta kanal 3

publicerat i Allmänt;

Hoppas ni alla har haft en fin dag:) Min har varit ganska lugn. Ikväll har vi myskväll här hemma och tittar på film sammtidigt som vi äter och dricker gott:) Ne jag vill inte tillbaka till vardagen, älskar att vara uppe länge på nätterna och småäta godis och kolla på bra filmer, sova hur länge jag vill på dagarna och bara vara:)

Jul i Gävle :)

publicerat i Inredning;
Hoppas ni alla har och har haft en fin jul hittills. Jag bestämde mig för att inte blogga så mycket och lägga all elektronik på hyllan men det är svårt speciellt att ta bort mobilen. Tänkte mest bara lägga in en liten julhälsning så länge:) Nu blir det snart skaldjursmiddag med massor av ostar till efterrätt, längtar :)
 

Lite bilder från Julen hemma i Gävle:) Det bjöds på supergod mat och efterrätt min syrra hade också bakat supergoda rockeyroads, mumsiga kolor och chokladkulor. Julbocken vann jag i julklappsspelet som vi spelade det var jätte roligt.  Vann en till som var mycket större också med den fick stanna kvar i Gävle.

Lördagen avslutades på Dramaten

publicerat i Allmänt;

Sitter och väntar på en försenad tunnelbana:( ja ni hörde rätt jag åker t-bana:) hehe. Det är verkligen ingen höjdare att gå upp tidigt framförallt inte en söndag. Ne let's do this day!!! Igår blev det hets på stan i vanlig ordning hann inte med alla klappar jag tänkt:( får se hur jag löser det. Kvällen avslutades iaf på Dramaten med Fanny&Alexander så var superbra. Jag älskar ju svenska filmer och detta var minst lika bra:) passade utmärkt nu till julen också!

Lördagen som innehåller så mycket

publicerat i Inredning;
Nu börjar äntligen denna vecka gå mot sitt slut jag har haft mycket att göra från dag ettt. Imorgon är sista jobbadagen för denna jul, ska bli skönt med ledighet dock fick vi hur mycket som helst att göra i skolan så där rök det jullovet. Men några dagar kommer jag iaf vara helt ledig:)
Veckan har trots all sterss varit supermysig med middagar, vin pimplande och häng med fina vänner. 
Här är lite bilder från ett koreanskt ställe vi var på och åt trerätters  :) Tyvärr kommer jag inte ihåg namnet.
 
Nu är det sista julsterssen som gäller. Det ska handlas julklappar, städas, köpas blommor, saker till brunchen, bakas, och gå på teater:) Nu startar vi denna lördag med att gå och äta en sen frukost för att orka med hela dagen:)
Igår vann jag förrseten en tävlig :) ska berätta mer om den senare, puss så länge.

Bästa julkalendern genom tiderna:)

publicerat i
Detta år har jag helt missat årets julkalender det har jag ju gjort det senaste åren också men eftersom det skulle vara mysteriet på greveholm i år som jag såg på när jag var mindre så ville jag ge den nyare versionen ett chans. Men men den går på så konstiga tider för mig och svt play har jag inte hunnit med:( 
De julkalendrar som jag tycker har varit bäst under min uppväxt är iaf helt klart Sunes jul och Pettson ch Findus:)
 
 
Har ni någon favorit kalender? 
 
 
 

Julklappstankar

publicerat i Inredning;
Nu närmar sig julafton med stromsteg. I år har jag inte köpt några julklappar ännu och har bara lördag på mig. Har en känsla av att halva Stockholm kommer att shoppa det sista klapprna då :) Men på något sätt så gillar jag sista minuten sterssen.
Något jag inte tycker om när det kommer till julklappar är att få massor med krimskrams som man inte ens vet vad man ska göra av. Speciellt om det är saker som inte alls passar sin egen stil. Nej då kan jag lika gärna vara utan. Med åren så känner jag att om jag ska få någon julklapp så vill jag att det ska vara ngt rejält som jag verkligen vill ha / kommer att ha användning för annars kan det lika gärna vara. Hahah nu kanske jag låter hård och visst är det tanken som räknas men jag tycker inte man ska köpa något bara för att köpa... Helst av allt hade jag gärna åkt bort till värmen med nära och kära långt bort från julklappar, julstök och framförallt det svenska julbordet som jag är riktigt trött på... Hahaha nu kanske jag låter bitter på julen, ja kanske lite är mest trött på att den sätt likadan ut i 24 års tid med undantag 2 av åren då jag firat utomlands, och hade då några av de bästa juldagarna  i mitt liv. 
Ett litet smakprov av årets julgran. Hittade inte mitt pynt som jag köpte förra året så fick bli en spontanare till Ikea och plocka ihop lite av varje av det som fanns kvar i julpyntning. 
I år har jag iaf infört en stor julbrunch här hemma på julaftonsmorgonen som jag ser framemot :) Kommer bli supermys!
 
 

Saffransskorpor recept

publicerat i Bakning;
I förra veckan när jag hade mitt bakmaraton här hemma så bakade jag mina årliga saffransskorpor.
Tyvärr så är dem nästintill helt slut har en liten skorpa kvar i burken.
Tänkte iaf självklart dela med mig av receptet. Skorpor är ju alltid bra att ha hemma iaf man blir sugen att äta något till eftermiddagskaffet. Jag är ju dock beroende av sötsaker så kan inte ha något hemma en längre tid tyvärr.
Receptet har jag tagit från Leila för något år sedan då hon hade något julspecial på tv:)
 
Ingredienser

100 g smör 
1 g saffran 
2 st ekologiska ägg 
1.5 dl strösocker 
5 dl vetemjöl 
1.5 tsk bakpulver 
1.5 dl hel sötmandel 
råsocker

Foto/tv4

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.

5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Här hittar ni receptet på recept.nu

 

 

 

Ett minne från helgen

publicerat i Allmänt;

Hoppas ni alla fina har haft en bra helg:) min har bestått av mys med vänner, jobb, shopping och julfix hemma! Har varit galet trött, gick t.om hem två timmar tidigare från jobbet idag och sov i flera timmar i sträck när jag kom hem. Hoppas jag kan somna nu ikväll iaf :) lägger ut två instsgram bilder en från jobbet med godis och en från i fredags när jag hade mys med liten bebis :)

En dag i Gävle

publicerat i Allmänt;
Spenderade några timmar i skolan igår, var så trött hela dagen så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Vi hade seminarium och skulle stå och prata inför hela klassen som är något av det värsta jag vet. Men det gick vell bra för att inte ha gjort det på länge nu är det bara att fortsätta träna så kommer jag bli bra på detta :)
 Hoppas ni hade mysig lucia iaf. Kommer ihåg när jag var liten så var det ens jätte mysig stämning i skolan så jag inte riktigt får nu på äldre dar. Så känner jag med många högtider och mycket jag gör. 
 
Några mysiga bilder från gårdagen. Hur tråkigt är det inte att någon dum människa brände upp julbocken igår, jag som skulle se den och ta kort men men så tråkigt att den inte ens fick stå till julafton. Detta var det jag såg av stackars bocken den är annars så himla fin:)

Ligger hemma i feber och äter pepparkakor

publicerat i Inredning;
Buu ligger hemma nerbäddad i sängen idag, har känt mig häning sedan i lördags kväll nu har jag feber och har haft det hela kvälle:( jag som har skola imorgon och allt har redan missat en dag på den nya kursen.. Men men ibland måste man få vara hemma trots att jag får panik och känner stressen.. Igår kväll hann jag med lite bakning iaf bland annat mini pepparkakor:) Passar på att dricka kaffe och äta dem en dag som denna..
 
Typiskt skulle posta detta 12-12-12  kl 12:12 men missade men typ 1 min :(

Årets julmarknad på Skansen

publicerat i Inredning;
Lovade ju att visa lite bilder från helgens julmarknad på Skansen..
Här har ni en liten bildkavalkad, jag gick och tog hur mycket bilder som helst, gissa och jag var genomfrusen på kvällen fick t om feber, men nu känner jag mig lite piggare men fortfarande småseg. Hoppas ni har en fin dag i kylan.
 
Det var dans runt granen med gamla jullåtar i modernare tappning superbra, alla blev liksom jätteglada av musiken och stod och dansade lite överallt stora som små, när jag gick lite närmare såg jag att det var Dogge som var med i Latin kings som var med och sjöng:)

Andra julbordet denna vecka:)

publicerat i Inredning;
Sorry för min frånvaro det senaste dagarna men har inte haft en sekund ledig.  Mina senaste dagar har bestått av tentaplugg, jobb, vindrickande och mys med vänner ungefär:) Igår efter allt tentaskrivande hann vi med någon timme på Skansens julmarknad som var supermysig. Hela kvällen låg vi dock nerbäddade med 100 filtar för att vi var så kalla. Fast jag hade på mig hur mycket kläder som helst så frös jag. Men men det var det värt kan jag säga:) Tänkte visa lite bilder från helgen men det får bli någon annan dag. Idag visar jag lite från Nadjas adventsmys som jag var på efter jobbet idag. Såå mysigt och gott:)
 
Nadja hade bakat Lchf lussebullar, lite annat recept om man jämför med mina bullar som jag bakade senast :) hehe
Ne denna vecka blir fullspäckad igen och drar igån med en ny kurs i skolan bland annat. Nu kommer vi ha heldagar, känns jobbigt med tanke på att jag bara brukar vara i skolan typ 3 timmar när jag väl är där:) Hoppas ni haft en fin helg iaf:) 

Raw comedy och julbord på Hilton

publicerat i Inredning;
Vi hade en supermysig kväll i snökaoset igår. Vi möttes upp med jobbet på Hilton hotel i slussen, där började vi med ett klassiskt julbord och drack vin. Supermysigt mitt första julbord för i år. Dock blev jag ganska snabbt trött på julbordet, man går liksom och väntar hela året  på det goda bordet sen när jag väl börjar äta känner jag att det är ju inte så gott som man föreställer sig blir mest illamående, hehe men det är ju roligt att äta iaf:) Min favorit var laxcheescake.
 
 
 
 
 
Efter julbordet gick vi upp en trappa för att kolla på Raw comedy det var faktiskt mycket roligare än vad jag hade trott, då jag annars har ganska svår humor och svårt för att skratta åt skämt. Men igår satt jag verkligen och skrattade högt :) Kan också säga att det var mycket roligare live än på tv:) Tycker alla som för möjlighet ska gå och kolla :) 
 
Tack för en fin kväll alla inblandade:)

Insnöad i Vasastan

publicerat i Inredning;
Herregud vilket snöoväder vi har här i Stockholm idag, jag vill inte ens gå utanför dörren...  Våra förnster är helt igensnöade och när jag tittar ut vräker det ner snö det tar aldrig slut. Jag började morgonen med att duka upp frukost i sängen med tända ljus, såå mysigt. Sitter instängd nu i nån timme till, ikväll ska jag nämligen ut på roligheter.
 
 
Tomtarna är helt insnöade i fönstret:)
Såhär såg vardagsrummsfönstret ut för någon timme sedan nu har det snöat på mycket mer... Får inte in något ljus snart.

Saftiga Lussebullar Recept

publicerat i Bakning;
I förra veckan gjorde jag något som det känns som att nästan hela Sveriges befolkning gjorde nämligen bakade. Jag bakade lussebullar och chokladtryfflar det blev supergott. Jag är dock inte något jätte fan av det vanliga klassiska lussebullarna visst är dem goda men lite torra för min smak. Jag har det senaste åren därför alltid bakat dem i bullform och använder mig av vitchoklad om mandelmassa bla för att få dem lite saftigare och godare. Kan garantera er att dessa blir saftiga och supergoda:)
 

 

Ingredienser saftiga saffransbullar

5 dl mjölk
4 påsar (2 g) saffran jag hade dock 2 påsar blev lika gott:)
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
250 g kesella 10 % 
100 g smält smör

16-17 dl vetemjöl 

Fyllning: 200 g mandelmassa 200 g mjukt smör 1 dl socker lite riven vit choklad om man vill ha :)

Pensling: 1 ägg 1 msk mjölk, socker och pärlsocker

Gör så här :

1.Värm mjölk och saffran till max 37 grader.

2.Lös sedan upp jästen i vätskan. Tillsätt salt, strösocker och kesella.

3. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl lite i taget. Knåda degen väl.

4. Låt jäsa i bunken i cirka 45 minuter. 

5.Sätt ugnen på 200- 220  grader.

6. Riv mandelmassan och blanda ihop mandelmassa, smör och socker till en slät massa.

7. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar Kavla ut varje degbit till en rektangel, 45 x 20 cm, cirka 1 cm tjock.

8. Bred fyllningen över degen med tex en pensel, strö även över den vita chokladen och rulla ihop till en tajt rulle från långsida till långsida. Skiva varje rulle i cirka 2-3 cm breda bitar. Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter.

9. Vispa upp ägg och mjölk till penslingen. Pensla bullarna och strö över pärlsocker och socker och grädda i 10-13 minuter i cirka 220 grader.

Lovar er att dessa bullar blir helt perfekta och underbara:)