Fucking måsen har landat på Uppsala stadsteater

publicerat i Allmänt;
Vilket tråkigt väder vi har idag:( Jag passade på att ta en lång sovmorgon skönt. Dock vaknar jag alltid vid 07 tiden på lördagar då vasastansnytt delas ut i trapphuset och personen som delar ut den tar hissen till varje våning istället för att ta hissen högst upp och sedan gå ner. Otroligt irriterande....
Igår var jag iaf på Uppsala stadsteater för första gången, jag ska skriva en recension och valde att gå på teaterpjäsen FUCKING MÅSEN en moderniserad version av Anton Tjechovs "Måsen.
Jag har inte varit på teater på ett bra tag så det var faktiskt jätte roligt alla skådespelare var verkligen superduktiga. Jag kommer som sagt skriva ner mer utförligt  som ni kan läsa senare.





Jag har bestämt mig att börja gå på teater lite oftare :)

Kvällen avslutas med sushi

publicerat i Inredning;

Oj vilken lustig dag jag har haft idag! Vill iaf bara säga att jag har världen bästa vänner. Nu har ja precis avnjuti några bitar sushi mums så gott.

Påskpyssel

publicerat i Allmänt;
Vet inte om jag är för tidigt ute men igår kunde jag inte hålla mina fingrar borta så jag började påskpyssla lite lätt. Påsken är ju så kort jag vill gärna ha pyntet framme ett tag. Kommer ihåg när man var liten och påskpyntade med mamma vi hade så mycket roligt pynt. Själv har jag inte hunnit samla på mig så mycket pynt ännu men köper lite nytt varje år.







Lite bilder från mitt påskpyssel!
Nu ska jag springa iväg på äventyr och kommer hem ikväll någon gång. Hoppas ni alla har en fin dag.

Grattis till vinst Brynäs

publicerat i Allmänt;
Grattis till vinsten Brynäs. Så himla skönt.
2-4 mot Färjestad. Nu väntar jag med stor spänning tills på fredag då dem har hemmaplan dock kommer jag inte kunna se den matchen men får ha min hockey app på mobilen framme under matchens gång.


Nu ska jag ta mig en varm härlig dusch, har en fullspäckad dag framför mig imorgon. Är det inte lite konstigt vissa dagar är superlugna när man knappt har något att göra sen kommer det vissa dagar då allt dyker upp och man har svårt att hinna med allt man ska göra.

Söta

publicerat i Allmänt;














Jag kan sitta i timmtal och leta efter fina bilder på internet, man kan verkligen hitta bilder på vad som helst. Jag har ett hundra tal mappar på datorn där jag samlar dessa bilder i olika kategorier.

Bästa hårinpackningen för blont hår

publicerat i Skönhet;
 Det var verkligen synd att Brynäs förlorade igår:( Herregud det stod 2-2 till period 5 då Färjestad avgjorde.
Sen vi skulle ställa om klockan har jag av någon anledning inte kunnat sova på nätterna, har legat vaken tills jag hör morgontidningen komma sen somnar jag. Känner mig lite smått som ett vrak på dagarna när jag inte har fått tillräckligt med sömn:(

Jag tänkte tipsa om 2 av mina favorit produkter till håret. Jag är lite fram och tillbaka när det kommer till hårfärg nu när jag är blond så vill jag ibland vara guld blond och ibland silverblond. Jag har införskaffat två olika impackningar med färg pigment. Man masserar helt enkelt in krämen i håret när man tvättar det och låter krämen sitta i från 5 till 15 min. Precis som en vanlig impackning. Dessa vårdar även håret så det blir mjukt och lent och även en härlig glans.

 

Blonde Glam- Redken
Nutri color creme- Revlon

Ett minne från helgen

publicerat i Allmänt;
Nu är jag på benen igen efter att ha haft en hemsk natt var nära att åka upp till akuten men det blev en läkartid i veckan om det inte förvärras och jag måste åka upp tidigare:(
Helgen var iaf sjukt rolig men också sjukt konstig. Hahah på fredagen var jag hemma hos Nadja som precis köpt en superfin lägenhet på Kungsholmen jätte nära mig. Hon bjöd på jätte god mat och dessert, vi drack bubbel och massor med rödvin, jätte lyckad kväll!
Lördagen hade jag fullt upp hela dagen sen på kvällen gick vi brudar på Riche och mötte upp en bekant, som aldrig mer kommer vara min bekant alltså kvällen var så sjuk och jag kan inte fatta hur människor beter sig. Men herregud vad roligt vi hade jag skrattade sjukt mycket för det hände så sjuka saker.




Våfflor på g

publicerat i Inredning;

Ska berätta mer om helgen senare, nu är ja supertrött och tänker bara fortsätta slappa idag. Står och gräddar våfflor nu iaf. Det är ju våffeldagen och allt då måste man äta någon våffla:) hoppas ni alla har en fin dag :)

En stjärna vad hände?

publicerat i Allmänt;
Jag satt tidigare och kollade på massor av olika frisyrer på google, jag funderar på att klippa mitt hår kort igen och göra en fin helfärgning.
En bild som kom fram när jag satt och tittade var denna på Britney Spears.
Detta är inte den hälsosamma Britney jag känner igen sen tidigare.

När jag var liten blev hon en stor förebild för mig och alla mina kompisar vi ville se ut som henne i håret och kläderna vi försökte sjunga och dansa som henne, köpte tidningar och liknande för att få en affisch men henne att sätta upp på väggen och även klippa ut bilder på henne som inspiration.
Åren gick och Britney med dem. Hon förändrades som person blev äldre, skaffade barn, gick igenom en livskris hade fel killar och blev väldigt utsatt av att vara i rampljuset.
Jag har inte hängt med så mycket när jag slutade lyssna på henne något år efter dök det upp en och annan bild på att hon rakat av sig allt hår och såg allmänt risig och slutkörd ut.

Britney blev ju som sagt en stor stjärna vid tidig ålder, och det har satt sina spår.
Jag såg en dokumentär med henne för något år sedan det som verkligen lyser igenom är att hon inte mår bra jag fällde faktiskt en tår när hon i slutet blev bortrövad av sina bästa vänner till typ ett bergsområde mitt i ingenstans och fick köra en bil långt bort från människor och papparaziz  just då såg hon ut att må så bra och var helt fri.
Det  var faktiskt otroligt sorgligt att se.
Undrara hur hon mår idag.??

Här en vacker och otroligt snygg Britney Spears på toppen av sin karriär.

Detta är ett av mina favorituppträdanden med henne tror det var mtv music awards.

Här är hon som nykläckt stärna och helt ovetandes om hur hennes liv kommer att utvecklas.

Det jag på något sätt vill få fram med detta är att alla människor förändras och då både på ett possitivt sätt men även på ett negativt.  Jag kan gå tillbaka och se på tex högstadieklassen och när man ca 10 år senare kommer att ha en återträff, vilka har blivit framgångsrika, sjuka, dött, bytt sexualitet, blivit tjocka, smala, fula, sygga, alkoholister, kända, ensamma, bullmammor, ja det finns hur många olika kategorier som helst. Det är oftast bara de starkaste med självförtroendet och självkänslan som står kvar och trivs fullt ut med sina liv. Låt aldrig någon trycka ner dig gå din egen väg och var dig själv.
Tänk på att man lever bara en gång ta vara på den tiden och gör den till den bästa. Och framförallt man är bara ung en gång det är då man ska göra alla roliga saker man alltid velat göra, sen kan man tänka på studier skaffa ett bra jobb och tillslut skaffa sig en famil för den som vill det. Britney gjorde allt detta för tidigt och hon pallade inte trycket......

Dessert vaniljkesella och digestive

publicerat i Bakning;
Igår bjöd jag på världens enklaste efterätt, men den är sjukt god.
Recept  ca 2 pers

1 burk vaniljkesella
4 digestivekex
Hallon
Jordgubbar

Jag krossar alltid  minst ett digestivekex per person och häller ner smulorna i botten på glaset, sedan häller jag på vaniljkesella och därefter har jag på hallon. Jag toppar också alltid med ett smulet digestivekex och några jordgubbar, dock blir det inte så snyggt så jag tog bild innan jag gjorde det.
Detta är en super enkel och god dessert som är perfekt att buda på när man inte har så mycket tid eller ork att göra något mer avancerat.


Hoppas att ni har en fin dag i den härliga vårvärmen:)

Brynäs if är de bästa

publicerat i Inredning;

Jippi Bästa Brynäs vann idag på bortaplan mot Frölunda Grattis. Vilken match säger ja bara, den innehöll allt en slutspelsmatch ska innehålla. Brynäs vände även 3-1 till 3-4 underbart. Nu har jag skrikigt sönder min stackars hals, ätit och druckigt gott, en underbar dag avslutades med en underbar kväll :).

Dumle recept ?

publicerat i Inredning;

Åhh så sugen jag är på dumle och / eller daim. Ska leta fram något smaskigt recept med dessa ingredienser inför helgen. Om jag inte tar fel så tror jag även att det är våffeldagen på söndag. Då måste jag självklart äta våfflor. Köpte på mig ett våffeljärn till min förra lägenhet som jag har liggandes någonstans. Idag har jag faktiskt fått ganska mycket gjort, det känns skönt:)

Mat och slutspelshockey

publicerat i Inredning;

Sitter och dricker lite vin och min favvo dryck red bull och ska äta, för mig en tidig kvällsmiddag. Äter aldrig före 19:30 annars. Nu inväntas hockeyn som börjar kl 19:00 vinner Brynäs ikväll är dem vidare i slutspelet.

Hockey

publicerat i Inredning;

Brynäs vann igår med 0-5 mot frölunda så underbart. Idag vill jag att AIK krossar Luleå. Skulle va sjukt kul att ha Brynäs- AIK i final.

En fredag

publicerat i Allmänt;
Vilken mysig dag jag hade igår. Kvällen avslutades hemma hos Katta med härliga tjejer och 3 rätters godis och gott vin:) Natten spenderades dock med världens migrän. Idag känner jag mig helt dåsig och yr:( Nu blir det iaf brunch på Berns följt av hockey. Kom igen nu brynäs!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




Tack för igår sötnosar:)

Mina första cakepops

publicerat i Bakning;
Det var faktiskt första gången idag som jag gjorde dessa omtalade cakepops. Det var verkligen busenkelt och gick jätte fort. 

 
CakePops recept
1 paket ballerina
50 Philadelphia kan ha i lite mer om man vill ha dem lite kladdigare.
100 g vit choklad
Ha i ballerina kakorna i en mixer och mixa allting tills kakorna är en smulig smet, blanda sedan smeten med ca 50g philadelphia och gör sedan små bollar av detta. Låt bollarna stå på en tallrik i kylskåp i ca 30 min så dem blir fasta och inte går sönder.
Undertiden kan man diska och smälta den choklad man vill ha i ett vattenbad. 
I nästa moment som är att dela en grillpinne på 2 och doppa toppen i den smälta chokladen och låt den stelna nån sek i frysen. Tryck sedan ner pinnen i bollen och doppa i chokladen.
Jag förvara mina pops i ett glas med socker som gör det stabilt.
När chokladen börjar bli lite stel har jag på lite dekorationer i form av strössel och silverkulor.

Alla har nog lite småknep och sitt ega sätt när man gör dessa pops, jag tycker iaf att det var väldigt enkelt och kommer att göra dessa betydligt fler gånger då de även smakar juvligt.
Dock tror jag att dem kommer att bli finare och finare ju fler gånger man gör dem.







Jag satt även fast lite presentsnöre som en liten detalj då jag sätt att många brukar ha en fin gullig sidenrosett runt.

Man ska inte baka när man är hungrig

publicerat i Bakning;
Såhär har min morgon sett ut. Börjar äntligen se ljuset på denna baktunnel snart. Bara det roliga kvar nu plus lite brödbak. Sen ska jag hinna med en vända ut i solen och lite handling. Hoppas ni har en fin dag:)

Hade nästan glömt bort hur otroligt gott det är med ballerina kladdkaka, blev endast några enstaka cake pops då jag åt upp nästan hela degen. Man ska inte baka när man är hungrig.

Kvällens handling

publicerat i Allmänt;
Sådär nu har jag precis varit och handlat det sista till kvällens bakning. Har en hel lista med olika saker jag ska baka till helgen älskar verkligen att baka och sedan äta upp allt, haha. Glömde dock att köpa fler formar till muffinsen. Jag tror jag ska pröva ett par i plast, silicon dem ska man kunna återanvända och det är verkligen superbra de gånger man har glömt att köpa pappersformar. Ska kolla imorgon vad det finns för alternativ.



Självklart kommer ni få recept och bilder på allt när det är klart.

Tonigs-shampo

publicerat i Skönhet;
Måste bara tipsa er om ett superbra toningsshampo från Schwarzkopf som jag började använda mig av första gången på nyårsafton. Då var min vilja att få mitt hår glansigare och en lite jämnare färg då jag fortfarande har lite brun gröna slingor då min frisör misslyckades med att göra bruna slingor i mitt hår i höstas. Meningen är att toningen även gör håret 1-2 steg ljusare. Jag tycker att mitt hår blev glansigt och fint och inte alls nå mer slitet än vad jag redan har.
Eftersom mitt hår är otroligt slitet och behöver vila har jag bestämt att jag inte ska färga det förens i början på juni. Tänkte att jag har vell inte något val än att gå med utväxt, mitt hår är typ rått färgat, Cendré som många svenska har. Och oj vad fult det är jag klarade bara en månad med utväxt sedan testade jag tonigen på utväxten och oj så bra det blev. Mitt naturliga hår blev verkligen ljusare än vad jag trodde och fick en fin naturlig blond färg. Nu kommer jag köra på detta fram till sommaren.

Förlust

publicerat i Inredning;

Jaha då förlorade Brynäs idag. Vad tråkigt, ja tror att dem kommer få svårt mot Frölunda och hade hellre önskat något annat motstånd. Men jag hoppas verkligen på dem. Nu är det bara nya tag som gäller och då på hemmaplan. Annars så har denna vecka börjat riktigt dåligt:( har även en sak jag verkligen vill göra men det finns vissa käppar i hjulet och det gör mig otroligt upprörd och besviken. Då jag vägrar ge upp en dröm. Nu blir det varm choklad och en bra film.

Helgen som gick

publicerat i Allmänt;
Ledsen för världens sämsta bloggning, har tyvärr inte haft någon motivation eller lust att skriva ngt.
Helgen var iaf mysig lördagen spenderades med söta Angelina då det även var melodifestivalen och som jag och hela Sverige visste vann Loreen och Danny kom tvåa. Tycker lite synd om Danny som kom tvåa förra året också och iår hade han en klockren låt. Men Loreen är ju också jättebra hoppas verkligen hon tar hem detta i år.
Vi kom inte ut på krogen förens kl 01:00 haha då blev det Collage. Har tyvärr inga bilder från lördagen. Söndagen bestod av att sova länge kände mig otroligt bakis sen blev det häng i solen och skön bakismat, en perfekt söndag helt enkelt. :)


Gillar/gillar ej

publicerat i Inredning;
Alla som känner mig vet att jag älskar rosa. När det kommer till inredning är det så otroligt fint ihop med bla vitt. Jag älskar gamla detaljer har aldrig varit något fan av ny modern inredning det värsta jag vet är svarta detaljer i hemmet vare sig det är en tv eller ett bord är det något jag inte gillar.

Här är lite som jag gillar och ogillar i hemmet.

Gillar

* Färska blommor.
* Kakfat med nybakat.
* Böcker och tidningar med klass som inredningsdetalj.
* Brickor i alla olika format och färger.
* Vitt eller mörkt trä.
* Guld eller silver detaljer.
* Gamla serviser.
* Rena och snygga sängkläder.
* Städat och rent.




Gillar ej

* Svart
* Bokstäver ( även kallade lyxfällan bokstäver, det kan vara tex att man ställer ut bokstäver och bildar ett ord typ kärlek, hahah otroligt smaklöst och billigt.
* Text på lådor, typ tvättmedel, diskmedel.
* Ljust trä.
* Tapeter med stora mönster tex blommor.
* Ikea porslin.


Hej då Cloetta

publicerat i Inredning;

Imorse meddelade Cloetta i ett pressmeddelande att dem lägger ner godisfabriken i Gävle. Otroligt tråkigt är detta, ja blir jätte irriterad tycker så synd om gävleborna som ännu en gång kommer att förlora massor med jobb senast var det ju Ericsson. Jag skulle kunna skriva jätte mycket om detta ämne men nu skriver ja från min mobil så det får bli en annan gång. Gävle gör dock ingenting för att få ungdomar att stanna i stan ja tror att Gävle kommer vara en lite byhåla om något år. Jag flyttade därifrån för ca 4 år sedan (det är de bästa jag gjort) under dessa fyra år har staden tappat så mycket. Jag ser verkligen nu när jag bara är där ibland hur otroligt deprimerande staden är hur mycket som försvinner och det nya som öppnar är inte ens bra. Tex vissa restauranger har bytt namn och ägare säkert 10 gr per år, helt sjukt. Och i butiker jobbar det gamla kärringar som stått på samma ställe i hela sitt liv. Hur ska ungdomarna komma in ??? Ne lider med er som bor i den tråkiga staden speciellt ungdomar, stackars barn att växa upp i en sån trist stad med noll inspiration och driv. Fattar ärligt talat inte vad som får ungdomar att stanna. Mina föräldrar förstår jag dem har ju allt där och ser att det är försent i livet att flytta och byta jobb. Dock tycker inte jag det. Det blir aldrig försent att förändra jag älskar människor som har historier om hur dem lämnade allt och öppnade eget tex. Nåja lite tankar om Gävle för tillfället. Hejja Brynäs iaf nu jäklar drar slutspelet igång. Jag ska sitta klistrad vid alla matcher.

Nybakat

publicerat i Inredning;

I eftermiddag har jag bakat bröd, cupcakes och Bounty. Mums så gott allt blev. Lägger ut recept senare, nu är jag totalt proppmätt.

Grattis syster

publicerat i Allmänt;
Idag fyller min lillasyster Madeleine 22 år, herregud vad tiden går fort för mig känns hon fortfarande väldigt liten. Jag glömmer nästan bort varje gång hur många år hon fyller då hon alltid kommer vara liten för mig, haha.



Grattis hoppas du får en fin dag <3
Saknar alla barn och släktkalas man hade när man var liten då var det så otroligt roligt och spännande att fylla år. Barn kalas var det bästa jag visste på helgerna, var en speciell känsla man hade.

Förvaring till mina nagellack

publicerat i Inredning;

Slängde massor av kartonger idag, tänkte att en kan jag spara och klä om med mitt fina presentpapper jag precis köpt. Blev utmärkt förvaring till mina nagellack.

Efter maten fika

publicerat i Allmänt;
Efter en god lunch blir det nu lite gottis fika. Jag är helt besatt av fikabröd och äter aldeles för mycket.

En tröttis

publicerat i Allmänt;
Känner mig lite piggare idag skönt. Har vilat och tagit det lungt hela förmiddagen nu måste jag iväg på några ärenden sen blir det handla och återhämtning i soffan resten av kvällen.

Sjuk

publicerat i Allmänt;

Var tvungen att bädda ner mig i soffan då jag plötsligt fick ont i kroppen och känner mig jätte sjuk igen, orkar inte:(.....
Nu blir det lite frukt med bla jordgubbar efter att jag precis tryckt i mig 6 mini cupcakes...





Skönhetsfavoriter inför helgen

publicerat i Skönhet;

Vilken härlig och underbar fredag vi har idag, underbart väder:)
Skulle behöva klippa och färga håret har inte gjort det sen nyårsafton, har nog aldrig gått så lång tid mellan gångerna då jag alltid klipper varannan månad och färgar en gång i månaden. Får se om det blir av idag eller nästa helg:)
Jag har nedan valt ut 2 favoriter från mitt badrumsskåp inför helgen.



Jag har aldrig varit något fan av Isadoras produkter tycker rent utsagt att dem är usla, det är typ ett smink märke man köpte när man skulle köpa sin första masskara eller ögnskugga när man var yngre.
Dock har jag ett glow stick därifrån som är en som ett rouge på stick eftersom jag vill ha lyster i huden så funkar den bra på mig dock sitter den inte så länge som ett puderrouge men jag gillar färgen och lystern. Hoppas att fler märken gör dessa typer av stick.
Min andra tips är O.P.Is underbara rosa nagellack, jag använder mig av O.P.I på mina tånaglar och det sitter som berget håller bra hur länge som helst.

Ost och vinmys

publicerat i Inredning;

Har tagit tabletter idag så nu känner ja mig lite piggare i tanden. Sitter och myser med vin och ostar nu:) Ost är min favorit efter godis! Köpte röda rosor idag också, tycker om att ha färska blommor hemma på helgerna<3

Dumma visdomstand

publicerat i Allmänt;
Buu ligger hemma i feber halsont och huvudvärk jag har fått infektion i min visdomstand och det är inte första gången kan jag tala om!!

Kul att Sverige vann igår iaf det behövde vi, jag längtar som en galning till sommarens fotbolls EM kommer sitta spikad då.