Förra veckans tulpaner

publicerat i Inredning;

Jag har ju på senaste tiden blivit lite av en specialist på att hålla mina blommor länge vid liv, men endast tulpaner och rosor:) Ej blommor i jord...

Under våren försöker jag att alltid ha en färsk bukett blommor hemma, det känns mer levande och mysigt tycker jag. Jag är dock allergisk mot de flesta blommor, rosor kan jag ha och tulpaner ibland speciellt ljusa färger. Dessa tulpaner har jag haft den senaste tiden och dem har jag klarat bra. Idag köpte jag en nu bukett med tulpaner i olika färger, hoppas dem funkar på mig:) Ne nu ska jag storstäda inför kvällen :)

 
Imorgon väntar lite förändringar här på bloggen som jag hoppas ni kommer tycka är roligt :)

 

 

Minnen från en söndag

publicerat i

Denna vecka bara flyger iväg känns det som. Redan onsdag känns som att skola och pendling har tagit upp all min tid. I måndags hann jag med en sväng på Ikea och att umgås med Amanda och Elina världens sötaste båda två :)

Tänkte slänga upp lite bilder från söndagen då jag inte har så roliga från veckan än så länge:)

Jag trodde det var lika kallt som i lördags så klädde på mig riktigt varma kläder, men det var faktiskt skönt ute :)
Brunch och efterrätt på cafe Bianchi.

Kvällen avslutades med supergod pasta, mini semlor , tv tittande och plugg… 

En lördag

publicerat i

Hej allihopa,

Sorry för dålig bloggning nu igen, det går i vågor ibland precis som med allt annat ibland hinner jag helt enkelt inte med. Vilket är tråkigt då jag tycker det är roligt att skriva av mig lite och dela med mig av bilder till er:)

Skolan har dragit igång på allvar nu, har hur mycket som helst att göra, idag var det introduktion på nu kurs vi fick vi massor av texter vi ska läsa till imorgon redan buuuu....

Helgen gick så fort så jag hann knappt med den. Stockholm var iaf magiskt vackert med härligt vinterväder och strålande sol, dock var det lite fööör kallt speciellt i lördags. Tänkte bjuda er på några bilder från helgen..

Helgshopping i vanlig ordning på Cajsa Warg :)
Det var så vackert ute snön liksom glittrade :)
Visar lite bilder från lördagen än så länge. Jag skulle fotografera till en sak men fick inte så bra bilder på mig själv hehe. Det var svinkallt så jag höll på att frysa ihjäl. Mickis fyllde år i veckan och hade fest på kvällen så skönt att vi bor på samma gård:) Det var länge sedan jag var så trött som jag varit denna helg, känns som att jag mest kämpar för att hålla mig vaken:( Sov gott alla fina:)

Sköna hem

publicerat i Inredning;
Idag är inget undantag, jag sitter helt klarvaken mitt i natten och läser inredningsmagasin och googlar lite. Inredning är  något som gör  mig väldigt glad, en av min stora drömmar när jag var liten var att bli inredare. Jag älskade att pyssla till mitt lilla flickrum. Det bästa jag visste var när vi i familjen bestämde oss för att byta rum med varandra, då fick jag chansen på nytt att måla och om inreda rummet som jag ville:).
 
Ville bara säga hej och godnatt på er :) .

Missoni inspiration

publicerat i Inredning;
Slänger in en liten inspirations bild när det gäller färg till hemmet denna gråa tråkiga pluggdag. Har jätte mycket att göra klart denna vecka och känner mig superstressad som alltid det sista dagarna något ska vara färdigt. Missoni är iaf en utav mina favoriter när det kommer till inredningsdetaljer. Det är så snyggt att ha tex en vas, några kuddar, en mysig pläd eller några handdukar som detaljer i hemmet:)
 
 
 

Tröttis i Uppsala

publicerat i Inredning;
Idag är jag tröttare än tröttast. Har inte så roliga bilder från dagen då en mest bestått av plugg. Eller vi har mest lagt upp arbetet hur vi ska göra det. Nu är den bara två veckan ut kvar på denna kurs sedan är det en helt nu kurs ska bli spännande med något nytt. Tror att jag kommer ha mycket nytta av den nya kursen i mitt framtida yrke.
 
 
Lite av dagens lunch inte den bästa men så blir det när jag har bråttom. Eftermiddagen spenderade vi på storken supermysigt cafe, självklart i vanlig ordning är det förseningar med sj, bästa slutet på dagen:)

Cajsa Warg

publicerat i Inredning;
Igår sprang jag som många andra helger in på matbutiken Cajsa Warg. Tänk om alla matvarubutiker kunde var lika mysiga då skulle det aldrig vara tråkigt att gå och handla:) Dock skulle nog plånboken krympa mycket snabbare då man vill ha allt i butiken till och med godiset som finns ser lyxigt och nyttigt ut.
 

Godmorgon

publicerat i Inredning;
Godmorgon alla fina:) Jag ligger fortfarande kvar i sängen och bloggar sammtidigt som jag tittar på svt 2 där morgonpasset i p3 har börjat sända superkul:) Ska snart gå ner och göra en stor frukost, det bästa med helgerna är att det finns tid att steka pannkakor, göra matmuffins och massor av annat gott som jag inte hinner göra på veckorna.
Ha en fin lördag med er :)

Semlan förgyller denna mörka kväll!

publicerat i Inredning;
Snöstormen har forsatt här i Gävle hela kvällen. Jag fryser så lätt så försökte värma upp mig med en lång varm dusch efter skolan, sköönt. Nu ligger jag nerbäddad med filtar och ett varmt täcke inte varje dag jag kryper ner i sängen såhär tidigt, men måste läsa lite inför morgondagen så det är behövligt, kommer avsluta kvällen med något från play tv. :) Denna goding kom pappa hem med ikväll:)
 
 
 
Uppkopplingen på mitt internet är inte det bästa här så kan kunde inte ändra storleken på bilden men det får gå ändå :) Ha en fortsatt fin kväll på er :)

Tillbaka till verkligheten

publicerat i Inredning;
Idag är jag tillbaka till verkligheten påriktigt. Kunde knappt sova inatt, klockan ringde på tok för tidigt imorse och pendlingen är igång. Kom fram till ett snökaos i Gävle men det tycker jag är lite mysigt:)
 
Nu sitter jag i skolan för första gången på typ tre veckor och försöker komma ikapp julens plugg, då vi haft minst lika mycket uppgifter om inte mer. 
 
Var på ett superroligt möte tidigare idag, kommer bli såå roligt och spännande, vänta ni bara:)
 
 

Godis, glass, strössel, blåbär

publicerat i
Jag glömde ju helt bort att jag skulle visa dessa underbara glassbilder för er. Innan jul åkte vi nämligen ut till Täby centrum för att köpa de sista julklapparna. Det var flera år sedan jag var där så kom inte ihåg så mycket av det. Stora köpcentrum har aldrig riktigt varit min grej pga flera orsaker. Men iaf precis när vi börjar bli klara med alla klappar och är redo för att åka hem får jag syn på denna härliga, stilrena och snygga glasshörna. Jag blev helt till mig då godis och glass är bland det bästa jag vet i matväg. Man fick iaf komponera ihop sin egna glass och ha i hur mycket godis, frukter, strössel och såser man ville. Man betalade för vikten... Hoppas detta konsept öppnar inne i stan och alla er som säger att det är liknande som finns i Gallerian, detta går inte att jämföra!!!!
 
Detta är resultatet av min glass, valde jordgubbs och mangosmak på glassen, helt otroligt gott må jag säga:)
 

Nu ska julen ut

publicerat i Inredning;
Idag skulle jag egentilgen vara i skolan men har inte mått så bra senaste dagarna så blir åter en dag hemma i soffan. Börjar bli lite smått uttråkad nu. Jag har iaf börjat lite smått med att ta bort julsakerna granen ska nu ner och alla prydnassaker, funderar på att spara lusstaken i fönstret ett tag till iaf. Den lyser ju upp så fin. Kommer kännas tomt och mörkt utan granen är ute ur huset. 
 
 
Saker jag borde göra och ligger efter med gå ut och få lite luft, plugga, plugga, plugga, städa, handla mat, tvätta, måla nagalarna, tvätta håret......

Melissa Horn berör på ett fin sätt

publicerat i Inredning;
 
En svensk artist som jag länge har tyckt väldigt mycket om är Melissa Horn, jag har mina perioder när jag lyssnar på henne jätte mycket sen kan det gå några veckor och månader tills nästa gång, ungefär som när jag har mina il divo perioder. Såg att hennes konster från Cirkus här i Stockholm sändes nyligen på svt :) Älskar att hennes texter berör på ett fint sätt och är djupa. När jag såg på minnescermonin i Norge och Melissa var med rann mina tårar det var så fint och rörande. 
 
 
 
 

Recept BlåbärsCheescake

publicerat i Bakning;
Här kommer lite bilder på mitt nyårsbak jag hade som uppgift att göra efterrätt så det blev cakepops, mini cupcakes och cheescake. Jag tänkte egentligen göra en tårta men hade inte tiden och bra recept. Det blev andra gången i hela mitt liv jag gjorde en cheescake jag har faktiskt inte funnit det bästa receptet ännu då cheescakes aldrig varit min favorit. Men denna blev bra fast jag bara orkade är en liten pluttebit:)
 
 
Recept Blåbärs cheescake

Botten
250 g Digestivekex
100 g Smör

Fyllning 1
450 g Philadelphia ost
150 g blåbär
3 ägg
1 1/4 dl Strösocker använde steva/strösocker

Fyllning 2
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker använde steva/strösocker
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 180 C.

Smula digestivekexen och blanda med smält smör.

Tryck ut smuldegen i formen Grädda 5-10 min.

Vispa ihop ingredienserna till fyllning 1 i till en jämn smet och häll i formen.

Grädda i nedersta delen av ugnen 25-30 min.

Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan.

Grädda ytterligare 5 min. Toppade kakan med färska blåbär.

Recept på kärleksknäck

publicerat i Inredning;
Jag måste nu gå in i en pluggdvala vet inte hur länge den kommer att pågå vi har massor att göta över lovet och jag har inte ens börjat men kände att jag vill inte sitta hemma och plugga hela lovet så det blir sista minuten stress som vanligt.... Jag tänkte göra en liten snabb resume om året 2012 men har inte hunnit får se om jag hinner i veckan. Nyår kommer ni också få se lite bilder ifrån :) Det var supermysigt med mycket skratt, skumpa god mat, spel härligt sällskap och jag mycket mer precis som ett nyår ska vara :)
Glömde helt bort att lägga ut detta knäck recept jag gjorde tidigare. Det får bli det sista julreceptet. Kan säga att dessa gjorde succé.
 
 

Ingredienser

1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 msk Svenskt Smör från Arla
10 st sötmandel 
1 dl sirap
 
Gör så här
Blanda grädde, sirap, socker i en skål som rymmer minst 1 1/2 liter. 
Ställ in i mikron utan lock på full effekt 9-10 min.
Ta ut och testa med termometern som ska visa 122°.
Koka ev ytterligare någon minut. Min termometer visade 144 grader efter 9 min men det blev superbra,
Hacka mandeln och rör ner den och smöret i smeten.
Fördela smeten i knäckformar. Låt stelna och förvara i kyl.