Tankar från soffan

publicerat i Allmänt;
Sitter i soffan och myser, läser och försöker inspireras och peppa mig själv inför lite nya planer jag har på gång :)
Köpte senaste Chic tycker tyvärr inte alls att detta nummer var nå bra.
Nu ska jag laga lite middag ikväll blir det fotboll blandat med Sveriges mästerkock.


MAC powder

publicerat i Skönhet;
Jag letar efter ett puder som jag kan ha när jag använder mig av flytande foundation. Jag strävar alltid efter en fin lyster, tycker det är otroligt fult med ett torrt ansikte där pudret syns, det gör ju även att huden ser äldre ut.
Jag har kollat runt lite nu och har hittat detta från MAC någon som testat?




Just det jag håller på att göra om bloggen:) Den kommer bli lite mer jag hoppas jag.
Har även fått hjälp av en person berättar mer sen när det är klart! Hoppas nu kommer att gilla den!

Bubbelgum

publicerat i Inredning;

Har precis lagt mig i sängen med total matkoma. Ska kolla på ett avsnitt av house snart:). Kommer ni ihåg när man var liten hade man massor med olika lypsyler och läppsalvor som doftade bubbelgum. Synd att dem jag använde inte längre säljs. Har Iaf några nya favoriter men inget som slår de gamla. Detta är ett av dem jag använder nu. Doftar underbart bubbelgum.

Ät dig till en perfekt hud

publicerat i Skönhet;

För ett tag sedan listade den brittiska tidningen the sun 13 livsmedel som är bra för huden och kroppen. Vem vill inte ha den perfekta huden :)

1. Björnbär, Hjälper hyn att hålla sig len.
2.Oljig fisk, Håller porerna i huden rena.
3. Kiwi, Motverkar svarta ringar under ögonen och rynkor.
4. Mörk choklad, Fungerar som extra solskydd kan även få huden att kännas mjuk och len.
5. Sparris, B- vitamin tillför fukt.
6. Pumpakärnor, Innehåller Zink som hjälper till att reparera skadad hud.
7. Havre, Innehåller otroligt mycket B-vitamin.
8. Vattenkrasse, Innehåller C- vitamin.
9. Hirs, Bra för magen.
10. Jordgubbar, Innehåller antioxidant som kan skydda mot UW- strålning.
11. Ägg, Äggvitan drar ihop porer och lugnar ner irriterad hud.
12. Paranötter,
Innehåller Selen som kan motverka acne och hudirritationer.
13. Avokado, Håller ner blodtrycket, innehåller c-vitamin.

Här är en liten kort sammanfattning om vad varje livsmedel är bra för. Du kan läsa lite mer utförligt även på aftonbladet.se 

Bästa nagelvården

publicerat i Skönhet;
Jag har alltid varit väldigt noga med att vårda mina händer och naglar, tycker det är otroligt äckligt med folk som biter på naglarna och framförallt har ovårdade naglar. Det finns självklart hur mycket som helst som man kan göra för att hålla händer och naglar i trim, men ett enkelt tips som jag tycker både tjejer och kollar kan använda sig av är att använda en bra nagelbandsolja och en fuktgivande handkräm var även noga med att peta ner nagelbanden regelbundet. Har man ingen handkräm kan man använda sig av lite olivolja.

Jag kommer vid ett senare tillfälle visa steg för steg hur man gör ett nagel och handspa.

Några saker som är bra att ha hemma för att hålla naglar och händer i fin form är,

Handkräm
Nagelbandsolja
Nagelfil/poleringsfil
Pinne att dra ner nagelbanden med
Nagelförstärkande lack
Nagellack
Nagellacksremover/pads

Ja det finns en hel uppsjö av saker, jag tycker det är så roligt med naglar så jag gillar att ha allt.
Jag har oftast gele på mina naglar nu har jag dock inte haft det på några månader känns tommt:(
I förra veckan beställde jag shellack som är som ett nagellack som ska härda i uv lampan och hålla i minst 14 dagar borde få det nu i veckan så det ska bli intressant att testa:)



Mina naglar för tillfället röda. Jag har börjat använda mig av Sally Hansens nagellack och deras top coat som man kan köpa på Åhlens. Har endast använt dem i en vecka nu så jag vill vänta ett tag innan jag sätter betyg men hittils har det kännts bra. Deras nagellack förstärker även naglarna och det har jag kännt av då mina naglar är otroligt sköra och går alltid av men under förra veckan har dem klarat sig galant och känns starkare än vad dem var tidigare.

Mys frukost

publicerat i Matlagnig;
Känns som att det blir mycket bilder på mat och liknande i här nu, men jag gillar att äta massor av gotta. Den senaste veckan har jag dock unnat mig för mycket godis får försöka skärpa mig till nästa vecka.
Dagens frukost blev ett litet ihopplock från gårdagens rester. Kan tipsa om de färska jordgubbarna som säljs nu de är jättegoda och på köpet får man lite sommarkänslor <3


Melodifestivalens sista deltävling

publicerat i Inredning;

För att sammanfatta årets melodifestival kan jag bara säga kass. Tycker endast 2 låtar är bra som är i final Loreen och Danny. Kvällen har spenderats i soffan då jag känner mig helt slut. Var och hyrde 3 filmer nu blir det the way först ut hoppas den är bra. Självklart har jag även sällskap av en flaska rött som är mitt nya måste ha. Trevlig kväll på er alla <3

Pannkaks brunch

publicerat i Matlagnig;

Så skönt att sova ut idag. Vädret är inte det bästa heller så då får jag inte dåligt sammvete. Halva morgonen har jag stått framför spisen och gjort pannkakor, mums så gott det är.

Recept

4 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vanilsocker
1,5 tsk salt
ca 25 gram smält smör

Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i ca 30 min, innan du steker pannkakorna :)


som fyllning anväder jag mig av

Björnbär
Blåbär
Hallon
Kokos
Grädde



Nu blir det ytterligare ett besök på bokrean tror jag :) Hoppas ni har en fin lördag.

Saknade vänner på Vapiano

publicerat i Inredning;

Idag hade jag låååång lunch på Vapiano med söta Angelina och Carl från pr klassen. Som jag saknat er. Tror vi satt och babblade om allt möjligt i över 3 timmar. Vi måste ses oftare. Nu blir det godis och vin sen får vi se vad kvällen erbjuder:)

Bröllopsinbjudan

publicerat i Allmänt;
Åhh glömde berätta igår kom det en bröllops inbjudan i brevlådan.
Gud vad roligt jag älskar bröllop. Tror att det kommer bli ett jätte vackert sommabröllop:)
Jag har även fått äran att göra brudens naglar :)

Bok rea Skönhetsbibeln

publicerat i Allmänt;
Jag sprang tidigare idag förbi en snabbis på Akademibokhandeln och Åhlens bok rea. Tyvärr tycker jag inte någon av dem var speciellt bra:( Jag brukar alltid ha lätt att hitta böcker på rean men inte i år tyvärr.
Jag köpte iaf en bok som heter Skönhetsbibeln har läst igenom den lite lätt precis. Och jag känner att det mesta i boken är väldigt självklara saker som jag vet om men det är ändå roligt att läsa om skönhet tycker jag:)


En prinsessa är född

publicerat i Allmänt;
Det har nog inte undgått någon vid det här laget att imorse kl 04:26 föddes det en liten prinsessa på Karolinska här i Stockholm.
Jag blev jätteglad när jag vaknade imorse och slog på tvn och möts av Daniel som pratar på presskonferansen. Åhh så gulligt det var jag fick en tår i ögat.
Spännande att se nu vad barnet får för namn, vad tror ni ? Jag tcker om Philippa:)




Grattis till er <3

Keeping Up with the Kardashians

publicerat i Allmänt;
Jag har blivit helt besatt av reality serien keeping Up with the Kardashians. Man får följa familjen Kardashians i deras vardagsliv med allt vad det innebär såsom jobb, relationsproblem, sorg och glädje m.m.
Jag tycker att familjen är superhärliga och otroligt drivna, jag sitter med ett leende under hela avsnitten.  

Hur många semlor kan du äta ?

publicerat i Allmänt;
Sitter och myser i min ensamhet, ska börja med kvällens middag om ett tag. Efter maten kommer en semmelleverans längtar. Jag är en otrolig gottegris och skulle aldrig missa tex en semmeldag, våffeldag eller alla hjärtansdag då man äter choklad och gelé hjärtan <3



Kollar på Adam live nu då tävlar dem om den som äter flest semlor, tror han som vann fick i sig 6 eller 7 stycken. Jag kan nog max äta 2 semlor är ju så mäktiga och man blir lätt illamående.
Tror nog inte att dem kommer må så bra ikväll.

Längtar efter sommaren

publicerat i Allmänt;

Åhh vad jag längtar till sommaren vill sola, bada och bara vara ute och njuta.
Förra sommaren åte vi på semester i två veckor till Mallorca och därefter några dagar till Danmark. Det var verkligen supermysigt och jag älskade det. Mallorca erbjöd verkligen allt man kunde önska och jag skulle jätte gärna åka dit igen :)





Sol och bad i otroligt vackra formentor. Är du på Mallorca är detta ställe ett måste.



Världens finaste utsiktsplats, synd bara att jag hade med mig världens sämsta kamera. Men detta var bland det vakraste och häftigaste jag sätt.

När det gäller semester kring medelhavet har jag varit nästan överallt har dock kvar Kroatsien som jag hör mycket gott om.
Mina favoriter är Spanien och Grekland, Spanien kommer absolut högst upp än så länge. Och det som jag absolut inte kommer återvända till är Turkiet, Tunisien och Bulgarien. Gillade inte alls dessa länderna både när det gäller mat, utseende, standard och människorna.



Nagellack

publicerat i Skönhet;
Vilken härlig måndag vi har här i Stockholm känns nästan som våren är påväg.
Nu ska jag fixa lite med mina naglar har köpt ett lack som ska hålla i ca 10 dagar och sammtidigt vårda naglen. Jag har lite svårt att tro att det kommer att hålla sålänge men man kan ju hoppas iaf. Jag köpte en mörkbrun nyans det fanns tyvärr inte så många färger att välja mellan.  Köpte även ett rosa opi tror jag har typ 40  rosa nagellack nu. Får aldrig npg av dem:)

Mysig lördagkväll

publicerat i Inredning;

Vilken supermysig lördag jag haft. Kvällen spenderades med födelsedagsmiddag på restaurang Italiano på nybrogatan. Jag åt prosciutto med melon till förrätt och en underbar risotto till huvudrätt. Efter några glas vin och en proppmätt mage gick vi över och hälsade på en gammal kollega som flyttat in på min gård :) Där hängde några till gamla kollegor var superroligt att träffa dem igen.

GloMinerals gloHighlighter

publicerat i Skönhet;
Vilken härlig fredag vi har, solen lyser och det är en skön dag:)
Till helgen vill man ju vara lite extra fin ett av mina favorit tips för lite extra glans och en piggare look är higlighter. Denna higlighter ger en fin och frisk lyster i ansiktet eller på dekolltaget.
Jag har den senaste tiden använt mig av mineral märket GloMinerals gloHighlighter.
Jag tycker att den är superbra och rekomenderar den starkt.

Choklad <3

publicerat i Allmänt;
Herregud vilket sockersug jag har haft denna vecka. Har ätigt lösgodis och choklad varje dag. Ibland kommer jag in i otroliga sockerperioder tycker inte att jag blir mätt på något annat än godis och tänker på choklad och lösgodis direkt när jag känner lite hunger.








Sov gott mina vänner!

Afternoon tea

publicerat i Matlagnig;

Senaste tiden har jag inte haft så mycket inspiration att skriva. Har skrivit mycket texter som jag inte publicerat för jag känner att jag inte är nöjd eller ångrar nästan att jag skrev dem.
Vet inte varför men kanske bara är inne i en sån period nu.

Nu har jag iaf precis bakat scones så nu blir det lite afternoon tea med scones, marmelad, lite småkakor och gott vanilj te.

Smoothie

publicerat i Matlagnig;

Något som jag tycker väldigt mycket om att göra är smoothie gör minst en om dagen. Förr gjorde jag lite mer komplicerade och hade i jätte mycket olika frukter och likande nu har jag börjat med en enklare variant.

En av mina enklare favoriter är denna.

ca 1 dl hallon

2 dl vaniljyogurth

1 dl kokosmjölk

1 dl vatten eller mjölk kan även tillsätta lite pressad lime


Kärleksmums

publicerat i Bakning;
Hittade dessa goda alla hjärtansdag bakelser på fältöverstens café.






Hoppas ni alla haft en fin dag:)

Helgen som varit

publicerat i Allmänt;
Förlåt så otroligt mycket för dålig uppdatering. Förra veckan var helt fylld av saker och tiden fanns inte till. Synd då jag gjorde mycket roligt:)
I helgen var vi ute på goldenhits en sväng men det stället var inte vår grej så vi gick vidare till V och hade suuuperroligt:) För mig betyder musiken otroligt mycket när man går ut på krogen.

Snart ska jag iväg på ett spännande möte och i eftermiddag ska jag på en inspelning ska bli superskoj.
Vi hörs igen senare idag :)



Hanna och jag på Golden :)

Glömde helt bort glad alla hjärtansdag på er <3

Boken en inredningsdetalj

publicerat i Inredning;
Fy hade en jobbig natt min migrän är och hälsar på:( känner mig lite piggare nu iaf.

En inredningsdetalj som har blivit väldigt populär nu på senaste tiden är böcker. Nu behöver man inte bara ha dem i bokhyllan och under vardagsrumsbordet, man kan placera ut dem lite varstans.









Gulddetaljer

publicerat i Mode;
Guld eller silver.
Det går i vågor för mig. Jag har alltid skiftat väldigt mycket. En period kanske jag bara använder guldsmycken sen tröttnar jag och bara använder silver sen kan jag också blanda ibland.
Just nu är jag inne i en guldperiod tror att det är för att det är vinter jag saknar värmen och varma färger helt enkelt.












 

Mörka ögonbryn till blont hår

publicerat i Skönhet;
Jag älskar kontrasten mellan blont och och ett par rejält färgade ögonbryn. Det gör en otrolig skillnad.
Prsonligen så färgar jag mina ögonbryn varannan till var tredje vecka beroende på hur snabbt färgen går ut.
Ibland använder jag brun fär och ibland brun svart för att få en lite mer dramatisk look.
Nu änvänder jag depends färger tycker att dem är superbra och har använt dem i flera år.
Vill man ha mer specifika färger om man tex har rött hår så är det att gå till frisören som rekomenderas.

  





  

Revenge

publicerat i Allmänt;
Åhhh jag kan inte sova :( Har precis värmt lite varm mjölk med honug i och laddat upp med 2 nya avsnitt av min nya favorit serie Revenge. Sen hoppas jag att jag somnar borde ju vara trött vi detta laget.






Sov gott mina vänner <3

Längtan om varamare breddgrader

publicerat i Allmänt;
Ligger på övervåningen och dricker cola och kollar på så ska det låta, är inbäddad i filtar och mitt duntäcke jag fryser otroligt mycket.
Snart ska jag gå ner och hämta lite efterrätt, kaffe grädde och hallon mums:)

Jag längtar otroligt mycket efter att få åka utomlands till något varmt härligt land och få sola, bada, äta goda middagar dricka underbara drinkar i solnedgången och bara vara inte behöva tänka på något.









Melodifestivalen deltävlig 1

publicerat i Allmänt;

Melodifestivalen 2012

Jag tycker jätte mycket om melodofestivalen och älskar eurovision och vill verkligen att vi ska vinna varje år. Jag är väldigt kritisk och tycker att många låtar som tävlar absolut inte hör hemma i melodifestivalen. Men detta är som sagt bara mina åsikter.

Betyg
Sean Banan - 2 av 5 jag har tyvärr aldrig gillat Sean Banans humor och hans image. Men låten hade iaf lite sväng i sig.
Abalone Dots - 1 av 5 Otroligt grått och tråkigt kändes som att jag skulle somna under låten.
The Moniker - 2,5 av 5 tycker han är skön som artist och har oftast någolunda bra låtar denna var inte något speciellt bara bra.
Afro-dite - 3 av 5 glad och svängig låt men tyvärr inget som sticker ut och gör den till en låt att komma ihåg.
Dead by April - 2,5 av 5 känns som att denna låt låter som någon annan ganska bra.
Marie Serneholt - 1 av 5 otroligt dålig låt. Marie är ju en disco pingla varför kan hon inte slå till med något bättre. Plus kläderna.
Thorsten Flinck - 2,5 av 5 Kanske kvällen mest intressanta person. Thorsten är barfota på scenen jag tycker att han är cool. Låten är skön och härlig att lyssna på hoppas att dem får gå vidare doock inte någon vinnarlåt.
Loreen - 4,5 av 5 Kvällens klart bästa framträdande, älskar hennes unika och speciella framträdande. Hennes röst är underbar och Loreen utstrålar profesionalism. Blir kvällens vinnare.

 

 

Frukostmuffins- LCHF

publicerat i Matlagnig;

Vilken fin lördag :) Älskar helger då kan man ligga kvar i sängen länge och titta på tv och bara slappa. Jag har som tradition att äta frukost i sängen också. Idag gick jag upp och bakade frukostmuffins var precis som att göra omelett fast med muffinsformar ungefär, och för alla som äter enligt LCHF ska dess passa bra också :)



Recept 10 st

5 ägg
1 dl grädde
salt
peppar
1 paket bacon
1 dl riven ost

Strimla och stek 1 paket bacon.
Vispa sedan lätt ihop äggen med grädden.
Blanda ner salt, peppar,  baconen och den rivna osten.
Häll sedan upp smeten i 10 muffinsformar som du ställt ner i en muffinsform.
Låt stå i ugnen i ca 20 min på 175 grader.

Superenkelt :) Lycka till!!

Popcorn

publicerat i Allmänt;

Firar fredagen med cheddar popcorn, redbull vodka och lösgodis mums.





Ha en trevlig kväll allihopa :)



Snö

publicerat i Allmänt;
Idag snöar det för fullt, supermysigt tycker jag. Äntligen får vi rejält med snö.
Jag tycker att man känner sig mycket piggare på vintern när vi har snö för den lyser upp lite mer och ser himla mysigt ut.



Snön syns inte så bra på bilden. Jag tar alla mina bilder med min telefon då jag inte har någon systemkamera endast en dålig digitalkamera.

Nagelförlängning

publicerat i Skönhet;
Ikväll så har jag varit hemma hos Hanna och lagat 2 naglar som hon slagit av när hon spelade bowling:(
Haha det är ju nästan omöjligt att gå hem med hela naglar efter att man spelat bowling, speciellt om man har en nagleförlängning.
På Hanna så förlänger jag med tippar och lägger sedan gelé det sitter superbra på henne.
Jag glömde ta bild ska komma ihåg att göra det nästa gång.



Buhhh vad kallt det är ute ikväll, hoppas på lite skönare väder under morgondagen.
Sov gott allihopa 

Hattlåda

publicerat i Inredning;

När det kommer till inredning är detaljer min absoluta favorit. Jag tycker om att ha tex ljusbrickor i olika format framme olika vaser och ljuslyktor. Jag kan byta ut dessa ca 1 gång i veckan då jag tröttnar otroligt snabbt.
Jag försöker använda olika färger på tex rosor från vecka till vecka, på brickorna skiftar jag mellan silver, vitt och guld. Jag ska lägga ut bilder senare på några av mina brickor.
En ganska gammalmodig detajl som jag hade när jag var liten har kommit tillbaka i mode nu är hattlådor. Dem är så otroligt söta och om man vill kan man klä om dem själv.









Tikei foundation

publicerat i Skönhet;

Den produkt i min sminkväska jag inte kan vara utan är foundation.
Jag har under flera års tid prövat massor med olika märken allt ifrån dyrare till billigare.
Det är nästintill omöjligt att hitta den perfekta för min hudtyp. Jag har nu de senaste åren normal hud.
Under tonnåren var den fet och nu pga p piller och det kallare vädret är den lite torrare än normalt men det syns inte bara känns.
Jag använder alltid minaralfounations för att jag vill att det ska vara så naturligt som möjlig mot huden, undantag är ibland när jag ska ut på kvällen och behöver en mörkare foundation så har jag kört på vanlig flytande från typ l oreal.
Nu använder jag id på dagtid och dior nude mineralfoundation på kvällstid om det te vankas party.
Jag har läst så mycket bra om mineralfoundationen tikie många höjer den till skyarna som att den är något utöver det vanliga.
Jag började använda tikei för tre veckor sedan det första jag reagerade på var att färgen var perfekt passar mig som handen i hansken. Sen när jag väl applicerar den så går den inte in i huden utn lägger sig bara som en kaka över. Jag tänkte att det kanske inte är min dagkräm under som torkat och att det då blir konstigt men nej jag har nu testat den varje dag i tre veckor och jag tycker rent utsagt att den är helt värdelös synd när jag blev så nöjd med färgen.
Om man jämför med id så tycker jag att id slår denna med hästlängder.
Jag tycker att tikie är som isadoras och loreals mineralpuder ligger på samma nivå enligt mig.



Foundation är ju givetvis väldigt individuellt vad som passar, alla har vi olika hudtyper.
Nu ska jag iaf testa glowminerals foundation som har fått superbra betyg av bla många kändisar, återkommer när jag testat den några gånger.

Walk in closet - Butik

publicerat i Inredning;
Jag har alltid drömt om att ha en liten personlig butik som ser ut som en walk in closet.
Med fina mönster och färger alltid levande ljus och  färska blommor helt enkelt en mysig stämning.