Saffransskorpor recept

publicerat i Bakning;
I förra veckan när jag hade mitt bakmaraton här hemma så bakade jag mina årliga saffransskorpor.
Tyvärr så är dem nästintill helt slut har en liten skorpa kvar i burken.
Tänkte iaf självklart dela med mig av receptet. Skorpor är ju alltid bra att ha hemma iaf man blir sugen att äta något till eftermiddagskaffet. Jag är ju dock beroende av sötsaker så kan inte ha något hemma en längre tid tyvärr.
Receptet har jag tagit från Leila för något år sedan då hon hade något julspecial på tv:)
 
Ingredienser

100 g smör 
1 g saffran 
2 st ekologiska ägg 
1.5 dl strösocker 
5 dl vetemjöl 
1.5 tsk bakpulver 
1.5 dl hel sötmandel 
råsocker

Foto/tv4

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.

5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

Här hittar ni receptet på recept.nu

 

 

 

Taggar: recept, saffran, julgodis, saffransskorpor;

Kommentera inlägget här :